OPĆI UVJETI

Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi trgovina Rosemari, koja posluje pod poduzećem Rosemari d.o.o., Brune Bušića 25, 10 020 Zagreb, OIB: 45408152981, IBAN: HR9523600001101656760.

Informacije o trgovačkom društvu:
ROSEMARI d.o.o.

Brune Bušića 25
10020 Zagreb – Hrvatska
Adresa elektroničke pošte: info@rosemari.hr

OIB: 45408152981
MBS: 080160608
MB: 1152785
Porezni broj: HR45408152781
Direktor: Svjetlana Peurača
Temeljni kapital: 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Zagrebačka banka d.d. IBAN: HR9523600001101656760

Rosemari d.o.o. upisano je u Trgovačkom sudu u Zagrebu na reg. ulošku 1-31048.

1. UVJETI PRODAJE I UPOTREBE PUTEM INTERNET TRGOVINE

1.1. OPĆE ODREDBE

Ovaj dokument utvrđuje opće uvjete koji reguliraju upotrebu ove internet stranice(www.rosemari.hr) i kupnju proizvoda na njoj(u daljnjem tekstu: Uvjeti).

Osim na upotrebu ove internet stranice, primjenjuju se i na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem rosemari.hr internet trgovine, te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između korisnika kao krajnjeg kupca i rosemari.hr internet trgovine, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Korisnike upućujemo da prije korištenja ove internet stranice pozorno pročitaju uvjete, našu politiku kolačića i našu politiku privatnosti. Kada se koristite ovom internet stranicom ili obavljate narudžbe na njoj, podliježete ovim Uvjetima i našoj Politici zaštite privatnosti. Ako niste suglasni sa Uvjetima i Politikom zaštite privatnosti, nemojte se koristiti ovom internet stranicom.

Ovi Uvjeti se mogu izmijeniti. Odgovornost korisnika je da ih redovito čita jer se uvijek primjenuju oni Uvjeti koji vrijede u trenutku korištenja internet stranice ili obavljanja narudžbe.

Informacije ili osobni podaci koje ste nam dostavili obrađuju se u skladu sa politikama zaštite privatnosti. Prilikom korištenja ovom internet stranicom suglasni ste s obradom tih informacija i podataka te izjavljujete da su sve navedene informacije i detalji točni i istiniti.

Korištenjem ovom internet stranicom i obavljanjem narudžbi na njoj suglasni ste s time da:

– se koristite ovom internet stranicom isključivo za upite i pravno valjane narudžbe;
– ne izvršavate pogrešne ili lažne narudžbe, u suprotnom ovlašteni smo je otkazati i obavijestiti nadležne ustanove;
– nam pružite točne i istinite informacije o svojoj e-adresi, poštanskoj adresi i /ili kontaktnim podacima. Također ste suglasni s time da ove podatke možemo upotrijebiti kako bismo vam se obratili ako to bude potrebno zbog vaše narudžbe.

Korištenje usluga rosemari.hr internet trgovine odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Naručivanjem na ovoj internet stranici izjavljujete da ste stariji od 18 godina i da imate zakonsko pravo sklapanja obvezujućih ugovora.

1.2. UVJETI PRODAJE

Jezik

Jezik komunikacije na rosemari.hr internet trgovini je hrvatski književni jezik.

Cijene proizvoda

Cijene proizvoda iskazane na ovoj stranici su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u eurima(€) te je u istima sadržan pripadajući PDV. Cijene proizvoda ne uključuju troškove dostave koji se dodaju na ukupnu cijenu. Rosemari d.o.o. istaknute cijene ažurira na dnevnoj bazi zbog čega postoji mogućnost da cijene u trgovini budu različite od cijena na rosemari.hr internet trgovini, no sve navedene cijene isključivo vrijede za kupovinu online(internet) neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini

Rosemari d.o.o. je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za rosemari.hr internet trgovinu. Također, Rosemari d.o.o. je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja.  Navedene pogodnosti mogu biti isključivo za rosemari.hr internet kupovinu što će korisniku biti naznačeno prije same kupovine. Popusti se ne zbrajaju i ne vrijede za proizvode koji su već na akciji ili sniženju.

Neovisno od prethodne točke ovih uvjeta prodaje, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi narudžbe korisnika.

Narudžba i sklapanje ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Rosemari d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Rosemari d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem rosemari.hr internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom i Interneta.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje u trenutku zaključenja narudžbe i izrade računa.

Ukoliko je plaćanje naručenog proizvoda izvršeno uplatom na račun, Rosemari d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 1 radnog dana. Po isteku 1 radnog dana od primitka narudžbe, Rosemari d.o.o. ne garantira dostupnost proizvoda.

Odbijanje obrade narudžbe

Zadržavamo pravo uklanjanja bilo kojeg proizvoda sa ove internet stranice u bilo kojem trenutku, kao i uklanjanja ili izmjene materijala ili sadržaja iste. Iako ćemo uvijek učiniti sve što je moguće da bismo obradili sve narudžbe, postoje izvanredne okolnosti koje nas tjeraju da odbijemo obraditi narudžbu nakon što smo poslali Potvrdu o narudžbi. Zadržavamo pravo da to učinimo u bilo kojem trenutku.

Ne odgovaramo vama ni bilo kojoj trećoj strani za uklanjanje bilo kojeg proizvoda s ove internet stranice, niti za uklanjanje ili izmjenu materijala ili sadržaj s internet stranice, niti za prekid obrade narudžbe nakon što smo poslali Potvrdu o narudžbi.

Način i postupak plaćanja

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:
GOTOVINA (pouzećem/plaćanje i preuzimanje robe prilikom isporuke)
OPĆA UPLATNICA I INTERNET BANKARSTVO Kod izbora ovog načina plaćanja, korisnik na svoju e-mail adresu dobije narudžbu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji treba uplatiti vrijednost svoje narudžbe. Uplata se potom izvrši korištenjem internet bankarstva iii načinom na koji korisnik inače plaća svoje račune – putem banke, pošte, FINA-e itd.

Kupovina

Prije nego započnete proces kupovine molimo Vas da pažljivo pročitate opće uvjete korištenja i uvjete prodaje. Za kupovinu na rosemari.hr internet trgovini ne morate se registrirati. Na našoj internet stranici moguće je obaviti narudžbu i kao gost. U takvom će se slučaju od vas tražiti samo oni podaci koji su bitni za obradu vaše narudžbe. Po završetku postupka kupnje imat ćete mogućnost registracije kao korisnik ili nastavljanja kao neregistrirani korisnik.

U obrascu za narudžbu nakon što odaberete odgovarajući proizvod/e i željenu količinu prije klika na gub “Naruči” sve informacije o proizvodima koji naručujete uvijek su dostupne na web stranici.
Kada naručite biti ćete preusmjereni na web stranicu sa porukom da je vaša narudžba prihvaćena te ćete zaprimiti o zaprimljenoj narudžbi potvrdu na mail.
Po primitku potvrde narudžbe Rosemari će provjeriti stanje zalihe, odnosno dostupnost proizvoda i mogućnost dostave.
Nakon što provjerimo dostupnost naručenih proizvoda stići će Vam putem maila obavijesti o dostupnosti vaše narudžbe i njezinoj pripremljenosti za slanje.
Ukoliko proizvod nije moguće isporučiti Rosemari će poslati obavijest putem mail-a. 

Molimo da strogo pazite da unesete valjanu e-mail adresu jer je e-mail glavni komunikacijski kanal između korisnika i rosemari.hr internet trgovine. Putem e-maila Vas obavještavamo o (ne)raspoloživosti pojedinih artikala iz narudžbe, na e-mail šaljemo narudžbu s podacima za plaćanje, obavještavamo korisnika o statusu narudžbe, dogovaramo vrijeme dostave itd. Molimo Vas da pazite da je e-mail adresa s kojom ste se registrirali uvijek dostupna, da sandučić nije pun i da je u stanju primiti naše obavijesti. Za sva pitanja koja Vi imate, molimo da nam se obratite na e-mail: info@rosemari.hr.

Upute
1.  Odaberite željeni proizvod i otvorite detaljni prikaz
2.  Odaberite boju i veličinu ukoliko postoji mogućnost odabira opcija i ili ukoliko sustav traži da prethodno odaberete opciju
3.  Dodajte proizvod u košaricu klikom na gumb “Kupi
4.  Kliknite na ”Moja košarica” u gornjem izborniku odakle ćete moći pregledati i ažurirati odabrane proizvode
4.  Odaberite „Plaćanje“
5.  Ispunite točne podatke u sva obvezna polja otvorenog obrasca sa svojim osobnim podacima
6.  Odaberite način dostave i način plaćanja
7.  Označite “Pročitao sam i prihvaćam uvjete poslovanja” Rosemari internet trgovine
9.  Pregledajte svoju narudžbu
10. Ukoliko ste zadovoljni odabranim, odaberite ”Naručite”
11. Biti će Vam prikazani podaci vaše narudžbe i ista će Vam biti poslana na e-mail
12. Narudžba stupa na snagu tek kad valjanost narudžbe bude potvrđena od Predstavnika trgovine ROSEMARI.HR koju ćete zaprimiti na mail kao dodatnu potvrdu vaše narudžbe

Narudžba se smatra potvđenom ako kupac ne otkaže narudžbu. 
Ukoliko kupac želi otkazati narudžbu, a prije nego što je zaprimio mail potvrdu o dosutpnosti naručenih proizvoda i pripremi za slanje, može to učiniti odgovorom na e-mail ili pozivom na broj telefona objavljen na web stranici.
Kupac može promijeniti svoju narudžbu tako da na web stranici zada novu narudžbu sa novim podacima sa slanjem zahtjeva za otkazivanje narudžbe na info@rosemari.hr
Ukoliko proizvod nije moguće isporučiti Rosemari će poslati obavijest putem mail-a. 

Rosemari d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Unatoč tome, karakteristike proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se tako brzo promijeniti da Rosemari nije u mogućnosti ispraviti podatke zbog čega može doći do, u manjem broju slučajeva, odstupanja od  stvarnih podataka. Također, stanje zaliha prikazano na internetskoj stranici može se razlikovati od stanja zaliha u maloprodajnoj trgovini. U navedenim slučajevima Rosemari će obavijestiti kupca o promjenama te mu omogućiti odustajanje od narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.
Točno stanje zaliha se može utvrditi isključivo u maloprodajnoj trgovini.

Rosemari d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi. Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju ROSEMARI ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.

Dostava i uvjeti dostave

Usluga dostave za proizvode ponuđene na ovoj internet stranici dostupna je samo na području Republike Hrvatske, osim pojedinih otoka. Proizvodi se šalju putem Overseas Express dostavne službe.

Za naručenu robu dostava se naplaćuje u iznosu od 5,30€  što će biti obračunato kao dodatna stavka na računu kupca, odnosno 5,90€ za otoke.

Trošak dostave plaća kupac, a u cijenu je uključeno pakiranje proizvoda. Za narudžbe vrijednosti iznad 65€ dostava je besplatna.

Rok isporuke za naručenu robu je 3-5 radnih dana po primitku potvrde narudžbe i ili primitka uplate. Iznimka mogu biti otoci i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu dostavu, a gdje je dostava moguća prema rasporedu dostavne službe.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt adrese navedene u Narudžbi. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi korisnik već do ulaza u zgradu.

Kupac može i osobno preuzeti naručenu robu u maloprodajnoj trgovini bez dodatnih troškova. Kod odabira besplatnog preuzimanja u poslovnici nakon primitka uplate kupac može narudžbu preuzeti unutar 5 dana.

Za potrebe ovih Uvjeta “dostava” se smatra izvršenom ili se narudžba smatra “dostavljenom” čim vi ili treća strana koju ste naveli stekne fizički posjed robe, što se dokazuje potpisivanjem potvrde o primitku narudžbe na navedenoj adresi isporuke.

Prenošenje rizika i vlasništva proizvoda

Korisnik preuzima odgovornost za proizvode od trenutka dostave.
Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Korisnik je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu čime isti potvrđuje da nema prigovora na dostavljene proizvode, a dostavna služba je uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku dva dana uputiti pisani prigovor Rosemari d.o.o.-u . Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, smatrate da proizvod ne odgovara opisu iz Ugovora obavezno nam se obratite slanjem e-poruke na info@rosemari.hr ili pismeno na našoj internet stranici putem obrasca za kontakt te navedite detalje o proizvodu i uočenu štetu.

Proizvod morate vratiti u maloprodajnu poslovnicu Rosemari ili predajom dostavnoj službi kojom smo robu poslali na izvornu adresu dostave.
Detaljno ćemo pregledati vraćeni proizvod te ćemo vas u razumnom roku obavijestiti putem e-pošte o tome može li se proizvod zamijeniti ili imate pravo na povrat plaćenog iznosa ili ponuditi vam umanjenje cijene. Povrat iznosa ili zamjena proizvoda izvršiti će se što je prije moguće, a u svakom slučaju u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili vaš zahtjev za povratom.

Reklamacije i prigovori

U slučaju da kupcu kupljeni artikl ne odgovara, u roku od 14 dana po primitku paketa omogućavamo zamjenu artikla ili povrat novca, no samo ako ambalaža i proizvod nije nošen, nepravilno čuvan, zaprljan, mokar ili ako mu je zbog bilo kog drugog razloga smanjena vrijednost zbog oštećenja koje nije postojalo u trenutku kada je Rosemari d.o.o. robu poslala. Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda, zaprimanja pošiljke koja ne odgovara narudžbi ili zaprimanja pošiljke sa nenaručenim proizvodom mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte:
– na e-mail adresu: info@rosemari.hr;
– na adresu: Rosemari d.o.o., Brune Bušića 25, 10020 Zagreb;
– na broj fax-a: (01), 6637 640;

Obrazac za prigovor potrošača (obrazac preuzmite ovdje)

Rosemari d.o.o. će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).
U slučaju opravdanog prigovora kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, korisnik treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana, te da korisnik nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe, tj. da u kupca ne postoji nikakva odgovornost, Rosemari d.o.o. vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Rosemari d.o.o.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Rosemari d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi korisnik.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Korisnik može bez navođenja razloga jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora obavijestiti Rosemari d.o.o. prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom:

– poštom na adresu: Rosemari d.o.o. Brune Bušića 25, 10020 Zagreb ili
– elektroničkom poštom na: info@rosemari.hr

u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, poštanski broj i grad, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, broj narudžbe i računa, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.
Jednostrani raskid Ugovora (obrazac preuzmite ovdje) korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Rosemari d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Rosemari d.o.o., odnosno rosemari.hr internet trgovina zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca vrši se uplatom na tekući račun kupca.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Rosemari d.o.o., Trg Hrvatskih branitelja 47 000 Karlovac, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Rosemari d.o.o., odnosno rosemari.hr internet trgovini, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca Rosemari d.o.o. može izvršiti tek nakon što zaprimi vraćenu robu ili nakon što joj bude dostavljen dokaz da je roba poslana na adresu maloprodajne trgovine. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe samo kad je ona posljedica rukovanja robom koje prelazi okvir potreban da bi se utvrdila narav, karakteristike i funkcioniranje robe.

Ako Korisnik vrati proizvod sa oštećenjima ili u stanju zbog kojeg prodavatelju nije moguće prodati proizvod(nije pogodno za prodaju), prodavatelj nije odgovoran za povrat plaćenog iznosa kupcu.

U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju Rosemari d.o.o. će obavijestiti kupca.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Odgovornost i odricanje od odgovornosti

Naša odgovornost s obzirom na bilo koji proizvod kupljen na našoj internet stranici ograničena je isključivo na cijenu navedenog proizvoda.
Nećemo prihvatiti odgovornost za sljedeće gubitke bez obzira na njihovo podrijetlo: gubitak od prihoda ili prodaje, gubitak profita ili ugovora, gubitak predviđene uštede, gubitak podataka i gubitak vremena poslovanja ili upravljanja poslovanjem.

Događaji izvan naše kontrole

Ne dogovaramo za nepridržavanje ili zakašnjelo pridržavanje bilo kojih ugovornih obveza prouzročenih događajima koji su van naše razumne kontrole(“viša sila”)

Viša sila uključuje bilo kakvu radnju, događaj, neizvršavanje, propust ili nesreću koja je izvan naše razumne kontrole, uključujući između ostaloga i sljedeće:

štrajk, blokada ili drugi oblik prosvjeda; građanski nemir, pobuna, invazija, teroristički napad ili teroristička prijetnja, rat(proglašen ili ne) ili prijetnja ili priprema za rat; vatra, eksplozija, oluja, poplava, potres, kolaps, epidemija ili bilo koja druga prirodna katastrofa; nemogućnost korištenja vlakovima, brodovima, zrakoplovima, motoriziranim prijevozom ili drugim prijevoznim sredstvom, bio javan ili privatan; nemogućnost korištenja javnim ili privatnim telekomunikacijskim sustavom; djela, uredbe, zakoni, propisi ili ograničenja bilo koje vlade ili državnog tijela te štrajk, kvar ili nesreća u pomorskom ili riječnom prometu, poštanskom prometu ili bilo kojoj drugoj vrsti prijevoza.

Podrazumijeva se da su naše obveze koje proizlaze iz Ugovora zadržane tijekom razdoblja u kojem je viša sila na snazi, a produljit će nam se razdoblje u kojem ćemo ispuniti te obveze za onoliko vremena koliko je trajala situacija pod višom silom.

Cjelokupni ugovor

Ovi Uvjeti i svi dokumenti koji se u njima navode čine Cjelokupni ugovor između stranaka kada je riječ o svrsi istoga te zamjenjuju bilo kakav prethodni pakt, dogovor ili obećanje između stranaka, bilo usmeno ili pismeno.

Stranke potvrđuju da su pristale sklopiti Ugovor bez ovisnosti o bilo kakvoj izjavi ili obećanju od strane druge stranke ili činjenici koja se mogla zaključiti iz bilo koje izjave ili dokumenta u pregovorima između dviju stranaka prije sklapanja Ugovora, osim onih koji su izričito navedeni u ovim Uvjetima.

1.3. ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPNJI

Prodavatelj:
ROSEMARI d.o.o.
Brune Bušića 25
10 020 ZAGREB

Privatnost podataka

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Rosemari d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke korisnika u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka korisnika (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Rosemari d.o.o. po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke korisnika

Osobni podatci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Rosemari d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenicima tvrtke Rosemari d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim korisnicima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s korisnicima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, ispunjavanja svoje obveze , obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše internet stranice, dostavu promotivnih materijala, unapređenje odnosa sa korisnicima te radi provjere drugih podataka neophodnih za prodaju na daljinu.

Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Rosemari d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini(NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009) , obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.

Davanje osobnih podataka je dobrovoljno ali potrebno za otvaranje korisničkog računa, korištenje određenih elektroničkih usluga, sklapanje i izvršenje kupoprodajnog ugovora ili rezervacija.
Imate pravo na besplatne informacije o vašim podacima koje imamo, kao i pravo na brisanje tih podataka.
Zadržavamo pravo kontaktirati Vas na uneseni telefonski broj i e-mail kako bi Vas obavijestili o statusu vaše narudžbe, njezinim izmjenama te slati Vam na telefonski broj SMS obavijest od strane dostavne službe o isporuci vaše narudžbe, kao i kontaktirati Vas na navedeni broj telefona ukoliko niste, iz bilo kojeg razloga, bili u mogućnosti preuzeti svoju narudžbu.

Detaljne informacije o zaštiti osobnih podataka nalaze se na Rosemari internet stranici kartica Izjava o privatnosti(“pravila privatnosti”)

2. UVJETI KORIŠTENJA WEB STRANICE

Rosemari d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni rosemari.hr na Internetu. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice rosemari.hr.

Korištenjem Internetske stranice korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima te pristaju na korištenje Internetske stranice rosemari.hr u skladu s njima. Pravo korištenja Internetske stranice osobno je pravo korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje.

Rosemari d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Rosemari d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija.

Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima. Rosemari d.o.o. poručuje korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 14 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Rosemari d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da korisnik prihvaća izmjene.

Rosemari d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima. Korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke Rosemari d.o.o., sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na rosemari.hr internetskim stranicama ekskluzivno su pravo tvrtke Rosemari d.o.o. ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE ROSEMARI D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj internetskih stranica rosemari.hr, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Rosemari d.o.o. i nositelja autorskog prava.

Korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice rosemari.hr isključivo na odgovornost korisnika tako da Rosemari d.o.o. ne jamči (I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE.

Odgovornost korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik izričito potvrđuje da Rosemari d.o.o. nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na korisniku. Ni u kojem slučaju Rosemari d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internetske stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, Rosemari d.o.o., neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Rosemari d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Rosemari d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da nije prikladan.

Korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne, a ne privatne prirode, i da stoga zaposlenici tvrtke Rosemari d.o.o. mogu nadzirati komunikacije korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Rosemari d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane korisnika.

Rosemari d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim korisnikom u bilo kojem trenutku. Rosemari d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja korisnika koje Rosemari d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta od strane korisnika.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Rosemari d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku. Rosemari.hr je registrirani žig tvrtke Rosemari d.o.o. te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana.
Rosemari.hr je registrirana domena tvrtke Rosemari d.o.o.

Rosemari d.o.o. je distributer (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane. Rosemari d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Rosemari d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se korisnik oslonio na informacije dobivene putem eu-rosemari.hr Internet stranice. Na korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem rosemari.hr Internet stranice.

Sjedište tvrtke Rosemari d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Općim uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.