Općenito

Božićne dekoracije – uljepšajte svoj dom

kreativne ideje za blagdanski ugođaj

Jednostavne ideje kojima ćete uljepšati svoj dom ovoga Božića

Tik tak..tik tak… božićne dekoracije u vašem domu…

Odbrojavamo sitno do badnjaka i najdražeg nam božićnog jutra!
Tako da nikako nije rano za stvoriti pravu božićnu idilu u svome domu.

Vijenci, ukrasni vilenjaci i orašari, svijeće ili posuđe sve su to predmeti koji podižu toplinu našeg doma. Za svakoga se uvijek pronađe ponešto. Netko je ljubitelj jačih i vedriji boja kao što su zelena, crvena ili zlatna dok uvijek imamo jednostavnije duše koji vole nježne neutralne boje kao što su bijela ili bež.

Uhvatili smo par super predmeta i ideja za ukrašavanje svakog kutka vašeg doma.

božićni ukrasi u vašem domu


𝐊𝐮𝐡𝐢𝐧𝐣𝐚

Kao dijete najljepše božićne uspomene pamtim po mirisu kolača koje sam spremala s bakom i majkom. Kuhinja kao prostorija nam je središte događanja. Ondje se odvijaju najzanimljivije i srcu nam drage uspomene!
Baš iz tog razloga sa svojim ukučanima stvarajte nove uspomene kojih ćete se uvijek prisjećati.

Što se tiče ukrašavanja same prostorije par zanimljivih figura kao što su orašar ili anđeo mogu upotpuniti cijelokupnu božićnu idilu.

Nekoliko ključnih komada snježnog ugođaja istaknuti će prostoriju. Božićne dekoracije mogu upotpuniti na primjer visećim figuricama na kuhinjskim elementima sa dodatkom mirisne svijeće na radnoj površini.
Ukrasiti možete i lampicama za dodatnu čar ili visećom dekoracijom.

blagdanski detalji koji daju toplinu vašem domu

Zasigurno je poseban događaj kada vas u kuhinji dočeka tanjurić sa božićnim keksićima u obliku soba, zvijezde ili bora.

𝐁𝐥𝐚𝐠𝐨𝐯𝐚𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚

Nazaobilazna blagdanska boja nam je crvena!

Ukrasi i dekoracije…sve vrvi od ideja i ukrasa na božićnom stolu. Crvenu boju možete ukomponirati u obliku desertnih tanjura, šalica, podložaka ili stolnjaka. Cijelokupnu idilu istaknite velikom božićnom zvijezdom (cvijet) u usklađenoj ukrasnoj tegli.

božićni dekori za blagdanski stol


Nezaobilazan nam je adventski vijenac! Bez obzira na stil birajte što veći i što šareniji za vaš stol jer on nam je jedna od glavnih zvijezda Božića.
Danas su izrazito popularni i jednostavni prirodni skandinavski dekori. Bijelo siva kombinacija je izrazito nježna i elegantna, a savršeno pristaje tonovima u snježno zimski ugođaj. Upotpunite svoju božićnu priču sa češerima i snježnim drvcima.

𝐃𝐧𝐞𝐯𝐧𝐢 𝐛𝐨𝐫𝐚𝐯𝐚𝐤

Svatko zamišlja veliki dnevni boravak s velikom jelkom punom poklona.
Zašto bismo samo maštali kada to možete pretočiti u djelo.
Ukrasite svoju garniture za sjedenje lijepim božićnim ukrasnim jastucima i toplom dekicom u božićnim motivima.
Postavite lampice po zidu ili prozoru u obliku bora ili zvijezde. Božićnu čaroliju možete iskazati i prekrasnom instalacijom led lampica koje se postave unutar staklenih boca ili vaza.
Izbor je danas šarolik i bogat kada su u pitanju božićne dekoracije.

blagdansko uređenje dnevnog boravka

Stolić u dnevnom boravku začinite zlatnim tanjurom ukrašenim češerima i mirisnom svijećom i uživajte u svakoj večeri sa svojim najmilijima uz šalicu vruče čokolade.

Postavite jelku i ukrasite je velikim ukrasnim kuglicama, mašnama i svjetlećim lampicama. Crvene, srebrne ili zlatne dekoracije uvijek su u trendu. Zanimljivo mogu izgledati tonovi roze i zelene boje. Sigurno sasvim drugačije u odnosu na što smo navikli.

Najnoviji trend u božićnim dekoracijama je božićno drvce od pampasa.
Prekrasna suha trava u bež boji zanimljive mekane teksture. Definitivno nešto sasvim drugačije i inovativno. Za sve one koji vole profinjen, elegantan stil sa naglaskom na toplinu i rustikalno.

Bez obzira na stil i koje boje se odlučite božićno drvce je inspirativan i kreativan moment svakog ponaosobno. Najvažnije, poseban doživljaj procesa do njegova finalnog izgleda te momenata kojeg dijelimo sa našim najbližima u tom trenutku.

đemperi božićni

Naravno, nezaobilazni su nam odjevni komadi u božićnim motivima. Danas nema trgovine koja u blagdanski danima nema kutak prepun božićnih šlapica, đempera, čarapica, pidžama i slično.

Prepustite se božićnom duhu i u ovim neizvjesnim danima podarite si duševni mir sa svojim boljim polovicama, djecom i roditeljima.

𝐵𝑦 𝐵𝑎𝑏𝑖𝑐 𝑆𝑜𝑓𝑖𝑗𝑎

PHOTO:
PINTEREST